sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Robolauman elämää

Saatiin muutama päivä sitten Muhvista hyviä kuvia, kun hamsterit olivat käsiteltävänä. Muhvi on kolmikosta arin, mutta samalla ainut joka rauhoittuu kädessä kun tajuaa olevansa turvassa. Tuossa se oli pitkän tovin siliteltävänä. :)

Mulla on hamstereista huonosti kuvia, koska dunan läpi kuvatessa laatu on tämmöinen:

Omenankara ja hamsut
Ja hamstereita käsitellessä käsittelylaatikossa kuvaaminen aina unohtuu. Tätä kolmikkoa käsitellään käsittelylaatikossa kerran viikossa. Samalla leikataan kynnet. Aikaisempia hamstereita olen käsitellyt vähän enemmän, mutta nämä eivät siitä sinällään nauti, joten kerta viikossa riittää. Olen aikaisempien hamstereiden kanssa huomannut, että jos stressitekijöitä on liikaa, niin sitten tulee helpommin kinaakin, joten meidän hamsut saavat olla aika rauhassa keskenään. Ja hyvin niillä on mennytkin! Ei yhtään ainuttakaan riitaa, ja Muhvi ja Houska on jo 9kk ikäisiä. Nyt meidän hamsterielämä on ollut tosi rauhallista jo pitkään - ei riitoja, ei sairauksia, enkä ole joutunut lopettamaan yhtään eläintä. Toivottavasti tämä kolmikko tulee juttuun näin hyvin myös jatkossakin, ja pysyisi näin terveenä. :)

Houska vas., Tuittu oik.
Kaikki meillä olleet robot ovat olleet erilaisia keskenään. Tämä kolmikko pysyttelee kaikkein eniten piilossa, mikä on kyllä kieltämättä tylsää. Hamsterit heräävät niin myöhään ja menevät niin aikaisin nukkumaan, että mä en näe niitä kovin usein. Aikaisemmat hamsterimme ovat olleet jonkin verran myös päivisin hereillä, ja heränneet illalla järkevään aikaan. Mun suosikkihamsteri näistä kuudesta on ollut Surku, se partsaili esillä tosi paljon. Hamstereita ei kannata paljoa kesken unien herätellä, mutta välillä on pakko, koska muuten noita ei näe. Yleensä ne onneksi heräävät ihan sillä, että antaa tuoreruokaa tai herkkuja, tulevat aika nopsasti sitten moikkaamaan. Silloin annan niiden nuuskia kättä, mutten ota niitä pois dunasta. Tuittu antaa silittää dunassa, Muhvi ei yleensä tule lähelle kättä ja Houska käy nuuskimassa.

Houska ja Muhvi. Juoksulautanen on käsittelylaatikossa, eli siinä rullaillaan vain kerran viikossa.
Mä haluaisin viedä Muhvin ja Houskan näyttelyyn, mutta hamsunäyttelyt ovat olleet nyt liian kaukana meille. Samoin kun katsoin Soralle koiranäyttelyitä, niin totesin niidenkin olevan melkoisen kaukana tänä keväänä/kesänä.

Muhvi ja hurja kettu-tyyny :D
Muhvi
Houska
Tuittu ja Houska, eli nämä laikukkaat, hengailevat mielestäni eniten keskenään ja Muhvi on vähän ulkopuolinen välillä. Värirasismia?

Muhvi ja Tuittu
Dunan sisustus vaihtuu parin viikon välein, kun puruja vaihdetaan. Seuraavassa kuvassa: heinä-alue vasemmalla, sinne on piilotettu herkkuja. Iso 2-kerroksinen Markuksen tekemä mökki, hiekka-astia, pienempi Maken tekemä mökki, myös kookoskeinu on Maken tekemä. Sitten löytyy tikkaita, oksia, puutunneli. Jyrsittäviä herkkuja on siellä täällä. WC-paperia on piilotettu, hamsut etsivät ne ja jyrsivät pesän pehmusteeksi. Yleensä on pahvilaatikoita ja paperihylsyjä tai kanamunankennoja jyrsittävänä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti