tiistai 3. helmikuuta 2015

Inun synttärit!


Inu täytti eilen 2.2.2015 vuoden! :) Siitä on tullut komea ja hyvätapainen kissa herra. Painoa Inulla oli eilen 4,3kg, enimmillään se on ollut 4,5kg. Edelleen Inu on melko hoikka poika, ja painoa saisi kyllä tulla lisää.


Synttäreiden kunniaksi Inu sai ulkoilla upouusissa valjaissaan ja kytätä lintuja niin kauan kun tarkeni pihalla. Kuvissa on vähän kyttäävä ilme tästä syystä, kovasti oli tirppoja liikkeellä ja parhaat tulkut tietysti naapurin puolella. ;) Inun valjaat ja hihnan on tehnyt Arja Vänttinen, väriltään ne ovat punaruskeat. Sopivat aika hyvin Inun väriin, vai mitä? Tähän asti Inulla on ollut lainavaljaat Somakiss ry:ltä. Nyt kun Inu on saavuttanut jo melkein aikuiskoon, niin ostettiin sille omat valjaat. Samalla tilasin Norille keltaiset fleecetöppöset. Nyt on ollut niin leutoa, ettei töppösiä ole vielä tarvittu.


Inu sai vähän aikaa sitten etukäteissynttärilahjaksi jatko-osan pallopeliinsä. Tuossa pelissä on nyt kaksi osaa: peruspeli ja "mäet", jotka tuo kivasti vauhtia palloihin. Inu ei ole kovin paljon pelannut pelillä, koska sen hereillä olo aika menee pitkälti Soran kanssa painiessa. Kyllä se joka päivä silti vähän pallottelee.


Inulla on aina kausittaisia erikoisia innostuksen kohteita. Osa on oikeasti niin noloja, että en kehtaa julkisesti sanoa, menis muuten maine tuolta kissalta. :D Nyt viimeisin "paras juttu ikinä" on ollut suihku, ja siitä Inu on ollut ihan riemuissaan jo pitkään. Aluksi Inu vaati, että suihku laitetaan tippumaan vettä, ja se pyydysti niitä vesipisaroita. Nykyään ei mitkään tipat kiinnosta, vaan parasta on, kun hana avataan hetkeksi täysille, ja Inu saa kauhoa vettä kaksin käpälin. Saadakseen vettä Inu rämpyttää suihkun johtoa, kaapii suihkun väliseinää, ja jos ne ei tehoa, niin "fiksuna" kissana Inu avaa lattian viemärikaivon kannen! Se nyt ainakin saa mammaan tai pappaan liikettä... Tosin, Inu sai jotenkin lattiakaivon kannen käännettyä nurinpäin, niin ettei se saa enää kiepauttettua sitä auki. Eli se on nyt nurinkurin ja ruman näköinen, mutta eipähän tarvitse olla jatkuvasti laittamassa paikalleen. :DMe ollaan tätä suihkussa hengailua yritetty vähän vähentää, kyllä yksi tai kaksi suihkua päivässä saisi riittää. On meinaan märkää puuhaa, kyllä välillä pitäisi kuivumaan päästä. Ja ennen nukkumaan menoa suihkussa läträäminen on kissalta epäsuotavaa, koska se nukkuu meidän sängyssä. Synttäreiden kunniaksi leikin Inun kanssa suihkussa vedellä niin kauan kun se halusi, eli pienen ikuisuuden :D Otin nyt myös kameran mukaan, mutta roiskeitahan siellä vesileikeissä tulee, niin kovin kauan en voinut kuvata. Inulla oli myös vati, jossa sen robokala uiskenteli. Inu tykkää pyydystää robokalaa vadista, se seisoskelee etutassuillaan lämpimässä vedessä ihan mielellään. Mutta yritäppä ottaa se suihkussa syliin, nöööööööyyyyy! Kaikki kastuminen pitää tapahtua vapaaehtoisesti, pesuista Inu ei tykkää. Se tosin joutuu pesulle ihan kohta, on sen verran turkki taas rasvoittunut.


Nyt kun Inu on vuoden, niin sen oletetaan olevan sukukypsä. Me ollaan viime kuukaudet yritetty löytää merkkejä jotka tähän viittaisi, mutta niitä ei ole, muita kuin mahdoton karvanlähtö ja heikko ruokahalu. Inu ei merkkaile, eikä sen virtsa haise kollinpissalta ollenkaan. Joka tapauksessa Inun ekat treffit on ihan lähiviikkoina tulossa, saas nähdä ymmärtääkö poika mistä oikein on kyse, ja saadaanko maailmaan pikku-inuja. :) Inuhan on meillä sijoituksessa, ja sitten kun pentue on syntynyt, niin Inu kastroidaan ja se siirtyy meidän omistukseen virallisesti. Inu on ainakin tähän asti ollut hyvin helppo kolli, mutta kyllä sen elämä on leppoisampaa sitten, kun hormonit eivät heittele.


Inusta on tullut mun miehen kissa. Se on nyt ihan selvää. Tähän asti me molemmat ollaan oltu Inulle yhtä tärkeitä, mutta kun mä kannoin tänne tuollaisen pienen riiviö pennun, niin pojat lyöttäytyi yhteen. :D Inu ei enää nuku mun vieressä, vaan aina Markuksen kainalossa. Se myös kehrää Markukselle enemmän kuin mulle, ja mä olen siitä välillä ihan rikki. :D Nyt kun mies on työkeikalla ja öitä pois kotoa, niin Inu on sitten kehrännyt mulle ja nukkunut mun kainalossa, eli kyllä mä tälleen hätävarana kelpaan... Noo, mä ymmärrän Inua, faktahan on, että pentu vie nyt paljon mun aikaa - tottakai Noria ja Inua harmittaa. Mutta koko ajan Sora tuossa kasvaa ja itsenäistyy, ja aikaa jää taas Norille ja Inulle enemmän. :)

Tässä vielä lisää kuvia päivänsankarista:
"Mitä sä teit sun syntymäpäivänä? Mä olin avaruusaluksessa."

4 kommenttia:

 1. Paljon onnea ihanalle ja komealle Inulle! Rohkea kissa, kun uskaltaa kauhoa valuvaa vettä. Meidänkin somppuja vesi kiinnostaa, mutta korkeintaan ovat ihan vähän kastaneet tassujaan siinä ja silloinkin hanan pitää olla vain pienellä tiputuksella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inuski kiittää! Olipas teillä ihana blogi, kiitos kun kommentoit niin löysin sinne ja vierailen jatkossakin. :) Inua kiehtoo kauheasti kaikki mikä on jollain tavalla inhottavaa. Se tietyllä tapaa ällöää vettä, mutta sen on silti pakko näyttää miten rohkea se on, kun uskaltaa lutrata siinä :D
   Rapsutukset veljeksille!

   Poista
 2. Onnea fiksulle komistukselle! ♥ Upeat valjaat ja sopii Inun väriin kuin nakutettu! Suihkutapa kuulostaa mielenkiintoiselta. :D Meillä Haikukin tykkää vesileikeistä eikä aina edes heti reagoi kun sitä koittaa häätää lavuaarista laittamalla hanan päälle - joskus vesi on jo puolivälissä kissaa (kroppa tukkii viemäriaukon) ennen kuin se viimein siirtyy pois -, mutta tuskin alkaisi ihan noin juoksevalla vedellä leikkimään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inu kiittää! ^^ Inu viihtyy nykyään meidän kanssa saunassakin ja sen päälle voi kaataa kiulusta vettä, eikä se haittaa yhtään :) Inun peseminen on ollut tosi äänekästä puuhaa, niin ollaan yritetty saada sitä tottumaan veteen. Tainnut onnistua jo vähän liian hyvin, kun sitä ei meinaa saada suihkusta pois :'D

   Poista