sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Samu

Samu ja Nori hippasilla
Meillä kävi perjantaina ja tänään mun ihana kasvattini Samu (Kitsune No Densetsu) kylässä. :) Samu asuu Etelä-Suomessa, mutta se on nyt muutaman kuukauden hoidossa mun vanhemmilla. Vanhempani tulivat Kuopioon muutaman päivän kylpylälomalle, ja Samu oli heidän kanssaan hotellissa. He kävivät Samun kanssa täällä meillä. Mietin vähän mitä Nori sanoo Samulle, mutta turhaan. Norihan siis tykkää toisista shiboista, mutta sen vointia ei ikinä tiedä etukäteen, ja särkypäivinä se saattaa olla tykkäämättä jopa shiboista. Mutta nyt Norilla on ollut muutama tosi hyvä päivä, ja Samukin otettiin häntä heiluen vastaan. En tiedä yhdistääkö Nori Samua millään tavalla Namiin, mutta Samu on siis ulkonäöltään ihan äitinsä poika. Luonteeltaan Samu on rauhallisin shiba mitä tiedän, ja tämä rauhallisuus tulee isän puolelta. Namihan oli tosi leikkisä ilopilleri, Samu on semmoinen filosofi.

Mummeli on innoissaan poikaystävästä :D
Samu 6,5v
Samu ja Nori tulivat hyvin juttuun. Nori yritti saada Samua leikkimään, mutta se jäi kyllä lyhyeen hippaan. Samu ei ole kovin leikkisä. Se oli jo pentuna sellainen tarkkailija, ja kun sen sisko Umi ja Hiro-veli painivat keskenään, niin Samu katseli sivummalta. Toki sekin leikki, mutta vähemmän kuin sisarukset. Samu hengaili mieluummin Nami-mamman tai mun kanssa. Laitan tähän pari pentukuvaa Samusta:

Nami ja Samu

Samu 6vko
Tyypillinen kuva: Samua ei näy, mutta se on tuolla Umin (vas.) ja Hiron takana kauempana.
Samu ja sisaruksensa Umi (Kitsune No Daiyamondo) ja Hiro (Kitsune No Daitan) ovat nyt 6,5-vuotiaita. Tämä pentue on tällä hetkellä ainut kasvattamani pentue. Jätin Umin sijoitukseen, mutta Namin sairastuttua allergioihin en sitten käyttänyt Umia jalostukseen. Vaikka nämä pennut ovat jo "isoja", niin ovat edelleen kaikki minulle tosi rakkaita, ja olen onnellinen siitä, että olen saanut kaikkia aina välillä tavata. Hiroa näen säännöllisesti, koska se asuu Jyväskylässä, mutta Umia ja Samua näen harvemmin.

Nori taustalla, Samu vasemmalla, Sora edessä
Sora yritti ihan hirveästi saada Samua leikkimään, mutta ei tuo lähtenyt leikkiin mukaan ja oli siksi Soran mielestä aika tylsä. Samu piti Soralle tosi pientä murinaa, mitä Sora ei noteerannut juuri ollenkaan. Vähän väisti, mutta jatkoi heti härkkimistä. Se ei hetkahda edes Norin todella kovaa ärinää, joten Samun murina oli sen mielestä varmaan aika säälittävää. Samun taisi olla vähän järkyttynyt Soran käytöksestä, että eihän toi voi olla shiba ollenkaan, kun haukahtelee ja käpälöi... Jossain vaiheessa Samu lopetti, taisi tajuta että toi kakara nyt vaan on tommonen mikä pyörii väkkärää ja työntää nenää ties minne, eikä se murina tepsi.


Nori olisi varmaan mielellään vaihtanut tuon meidän Soran Samuun. Sora on edelleen tosi rasittava Noria kohtaan, ei siis anna Norin levätä ja yrittää saada mummoa liikaa leikkimään. Lenkillä niiden leikkejä on pakko rajoittaa sen takia, että Sora taklailee Noria tosi kovasti. Se painaa yli 8kg ja juoksee täysiä vanhusta päin - ei mummon nivelet kestä semmosta loputtomiin. Norikin välillä mielellään örveltää Soran kanssa, ja jos sen nivelet olisi kunnossa, niin leikkisivät varmaan paljonkin. Mutta nyt meidän pitää vähän suojella tuota mummoa.

Norin laserhoidot ovat nyt tältä erää ohi. Viimeisimmät päivät Nori on lenkkeillyt 45min lenkkejä mielellään ja on ollut pirteä, eli ehkä tuo laser toi apua. :) Nyt me jäämme seurailemaan tilannetta, ja mahdollisesti keväämmällä jatketaan laserhoitoja.

"Njoo-o, on sullakin täällä suussa hampaat"
Piiri pieni pyörii...
Samun tekemä silmätarkastus :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti