maanantai 15. joulukuuta 2014

Kuulumisia marraskuulta

Huhhuijjaa, nyt on blogin päivittäminen jäänyt ihan kokonaan! On tapahtunut paljon kaikenlaista sitten viime päivityksen. Mahdotonta saada kaikkea kirjoitettua pennun päikkäreiden aikana, joten tiivistellään kuulumisia. Niin, Sora on täällä, teen siitä ihan kohta oman postauksen :)

15.11.2014 Minä ja mieheni ajelimme 5 tuntia Kirkkonummelle katsomaan Mikin ja Yasun pentuja. Kaksi punaista tyttöä ja kaksi bläkkäri poikaa ottivat meidät pusutellen vastaan. Pentujen kasvattaja Marjaana antoi mulle todella vaikean tehtävän valita tytöistä omani. Valintaa ei saatu lyötyä lukkoon samana päivänä, vaan me mietimme pari päivää kumpi tytöistä on meidän Sora. Päädyimme hieman rauhallisempaan, ihmisläheisempään ja enemmän kontaktia ottavaan tyttöön, joka oli pentueen dominoivin. Mä sain viettää hetken aikaa kahdestaan molempien tyttöjen kanssa, testasin miten ne suhtautuvat uuteen paikkaan, uuteen tilanteeseen, miten lähtevät leikkimään ja kuinka paljon hakeutuvat mun seuraan. Marjaanalle iso kiitos siitä, että saatiin olla niin pitkään pähkäilemässä tätä vaikeaa valintaa. Nyt olen jo aivan varma, että oikea koira meille tuli :) Molemmat tytöt on ihmisläheisiä pusukoneita. Lisään tähän kuvia, joissa Sora on vajaa 6vko.


29.11.2014 oli historian ensimmäiset shibatreffit täällä Kuopiossa. Norin lisäksi lenkillä oli mukana Nuka, Bella, Köpi ja Migi. Tapasimme Puijolla ja teimme tunnin lenkin kippuroiden kanssa. Tarkoitus on treffata jatkossakin täällä Savossa eri paikkakunnilla. Jos luet tämän ja olet kiinnostunut tulemaan lenkille mukaan, klikkaa itsesi Facebookin ryhmään Savon shibatreffit, tai laita viestiä mulle (karo.seppanen (at) gmail.com) :)30.11.2014 oli kissanäyttely Kuopiossa. Meillä oli vain kymmenen minuutin näyttelymatka :) Inu oli näyttelyssä stressaantuneempi kuin ennen, se ei rentoutunut niin hyvin kuin tähän asti. Mutta edistystä on tapahtunut siinä, että nyt se ei lainkaan sähähdellyt toisille kolleille, ja se pysyi melko hyvin näyttelyasennossa. Sain sen esitettyä paremmin. Vaikkakin kädet täristen, Inu on sen verran painava etten meinaa jaksaa pitää sitä. Inu sai EX1 ja erittäin hyvän arvostelun. Värin parhaassa ja tuomarin parhaassa ei sijoituttu tällä kertaa.

Inu alkaa lähestyä sukukypsyyttä, mikä tarkoittaa että suunnitellut treffit Haftan kanssa on jossain vaiheessa alkuvuodesta. Inu täyttää 2.2.2015 vuoden, mahdollisesti joskus niillä paikkeilla se pääsee moikkaamaan Haftaa. Sitä ei nyt vielä tiedä milloin, riippuu näistä kissoista :) Mutta tämä tarkoittaa siis Inulle nyt näyttelytaukoa, ja voipi olla että seuraava näyttely ensi kesänä olisikin jo kastraattiluokassa. Ensi vuonna me keskitytään Soran tottuttamiseen näyttelyissä käymiseen, joten kissanäyttelyt jäävät vähemmälle. Inu kuitenkin jatkaa näyttelyissä käymistä myös sitten, kun se kastroidaan ekan pentueen jälkeen ja se siirtyy meidän omistukseen. Sijoituskissojen kanssa on yleistä, että omistajuus siirtyy vasta kastraation jälkeen. Inun elämä helpottuu sitten, kun hormonit ei enää hyrrää.
Inu on alkanut taas käymään hihnassa ulkona, se on tottunut kylmään säähän. Tässä kuvia yhdeltä rantakävelyltä:


Tässä on mennyt ilmiselvästi piisami.
4 kommenttia:

 1. Ihana Inu :)
  Morin mielestä ulkona on liian kylmä, ei varmaan olla käyty ulkona tarpeeksi usein.. Nyt suunnitelmissa on neuloa Morille oma villapaita, josko sitten tarkenisi paremmin.

  Onnea uudesta perheenjäsenestä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :)

  Inukin vietti sisällä varmaan kuukauden, mutta kun hoksasi ettei toi sää tosta marmattamalla lämpene, niin on taas viihtynyt tarhassa ja hihnassa myös :)

  VastaaPoista
 3. Upea Inu! ♥ Voi kun se on jo niin mies, onnea tuleviin pentuhommiin! ♥

  Oman pennun valinta on varmasti vaikeaa. :D Onnea uudesta perheenjäsenestä!

  VastaaPoista
 4. Kahdesta ihanasta oli todella vaikea valita, varmasti molemmat olisivat olisivat olleet sopivia meille. Mutta Sora veti pidemmän korren tolla ihmisläheisyydellä :) Sen sisko muistutti mua niin paljon Namista, että itketti kasvattajan luona - tämä oli myös yksi syy miksi Soraan päädyttiin, kun tarkoitus ei ole ottaa Nami kakkosta. :)

  VastaaPoista