sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Näyttelykuumisia

Kävimme viikko sitten Inun kanssa Kotkassa Ykköskissojen kissanäyttelyssä. Inu oli nyt ensimmäisen kerran nuorten luokassa, kahdessa aikaisemmassa näyttelyssä se on ollut vielä pentuluokassa. Nuorten luokassa ei voi vielä kilpailla serteistä, toisin kuin koiranäyttelyissä. Kissat pääsee sertijahtiin vasta täytettyään 10kk ja siirryttyään avoimeen luokkaan.

Näyttelyn jälkeen otettu kuva Kotkassa
Inu on nyt pahimmassa murrosiässä. Kotona se on edelleen oikein leppoisa, mutta tuolla näyttelyssä näkyi se hormonimyrskyn aiheuttama epävarmuus. Inu oli rauhallisesti omassa repussaan näyttelyyn mennessä, se ei yhtään mäykynyt, eli sikäli näyttely ei ollut sille enää niin jännittävä kuin aikaisemmat. Päästyään sturdiinsa Inu katsoi silmä tarkkana toisia kissoja. "Tyttö.... poika... tyttö... poika..." Se alkaa ymmärtämään vähän tyttöjen päälle, ja inhoaa nyt toisia poikia. Inu sähähteli näyttelyssä vähän kaikille, myös Hafta morsiamelle, vaikka mä jo matkalla sanoin Inulle että muistaa sitten valita sanansa vähän paremmin...

Koska Inu on nyt hyvin epävarma itsestään, ja mä halusin sen esittää, eikä mulla ole minkäänlaista kokemusta kissan esittämisestä, niin mä en edes yrittänyt pitää sitä perinteisessä näyttelyasennossa. Se tulee tuomaan ongelmia varmaan jatkossakin: Inu on iso poika, ja mulla on varsin pienet kädet. Kotona se pysyy ihan kivasti, mutta saas nähdä miten jatkossa näyttelyissä sujuu... Nelikiloinen lihaksikas kolli on näihin käsiin kyllä aika valtava. Jaksan mä sen pitää, mutta ranteet tutisten :D

Inu antoi tuomarin hyvin tutkia itsensä. Siinä yksilö arvostelussa Inu ei vielä murissut tai sähissyt. Se oli kyllä ihan matalana pöydällä, ei innostunut huiskasta tai mistään. Mutta antoi tutkia hyvin, mikä on pääasia. Tuomari piti sitä kainaloista kiinni ja keikutteli ilmassa, eikä poika ollut moksiskaan. :) Tuomari tykkäsi Inusta tosi paljon, ja varsinkin upeasta hännästä!

Näyttelyssä oli myös kaksi muuta Amajan somalia, kaikki kolme riistan värisiä, joten tuomari valitsi näistä Värinsä Parhaan. Siinä ringissä ollessa Inu alkoi murisemaan toisille kissoille. Onneksi meillä oli tuomari joka ymmärsi tämän murrosikäisen käytöksen. Hän jopa sanoitti yleisölle kuuluvasti, että tässä on murrosikäinen poika, ja jos nyt olis mopo niin mentäis muuten lujaa! :D Tuomari valitsi Inun Värinsä Parhaaksi, ja pujotti Inun kaulaan mitalin :D


Inu pääsi kilpailemaan Tuomarin Parhaasta kolmen muun rotuisen nuoren uroksen kanssa. Tuomari valitsi Inun myöskin Tuomarin Parhaaksi, ja me päästiin ekaa kertaa ikinä paneeliin! Paneelissa Inua vastassa oli yksi kissa, joille tuli sitten tasatulos, ja voittaja päätettiin arvalla. Mulla on surkea arpaonni, ja tässä hävittiin. Oon kuitenkin erittäin iloinen ja tyytyväinen Inun menestyksestä :) Seuraava näyttely meillä on marraskuussa Kuopiossa, ja sitten meneekin ensi vuoden puolelle ennen kun päästään havittelemaan sertejä.

Nori oli näyttelyn ajan ystävällämme hoidossa Kouvolassa, jossa vietimme pe-la yön. Nori oli viihtynyt ihan hyvin, se on aika coolisti hoitopaikoissa. Norilla oli yksi älypeleistään mukana, ja hoitotäti oli niin ihmeissään Norin pelaamisesta, että Nori sai pelata pelin heti uudestaan ja siitä otettiin VIDEO.

Me ollaan nyt asuttu noin kuukausi uudessa asunnossa. Pitkät työpäivät tekee arki-illoista liian lyhyitä, varsinkin kun mun täytyy nukkua niin paljon, jotta mä pysyn päivän hereillä. Aikaa ei vaan ole kaikkeen mihin haluaisi, ja sen kanssa pitää jotenkin oppia elämään. Nori ja Inu on onneksi sopeutuneet tähän uuteen kotiin. Nori on käynyt kerran lenkillä naapuriin muuttaneen Nuka collien kanssa, eikä enää jännitä metsässä liikkumista, vaikka siellä olisikin Nukan hajuja, kun on todennut sen olevan kiltti kaveri.

Nori oli eilen mun ja mun ystävän kanssa eväsretkellä. Tänä viikonloppuna on ollut todella kaunis syksyinen sää :) Meidän pihassa on vielä paljon tehtävää, siellä on nyt vähän kaikki rempallaan ja mehän siis raivataan takapihaa suuremmaksi, jotta saadaan koira-aitaus järkevästi. Etupihalle kävin tänään ostamassa alennusmyynnistä monivuotisia kasveja, jotka on tarkoitus tänään istuttaa. Kaikenlaista puuhastelua tässä uudessa asunnossa on. Mikä sinäänsä on ihan mukavaa, kun vaan olisi vähän enemmän vapaa-aikaa :)

Retkellä
Hamsterit on saanut kuvansa seinään :) Tuittu vilahtaa kuvassa.

1 kommentti:

  1. Vau, onnea hurjasta menestyksestä! Olipa karvan varassa, ettei Inu ollut BIS! Mutta komea poika se onkin. <3

    VastaaPoista