maanantai 19. toukokuuta 2014

Tuitun poikasten kuulumisia

Tuitun poikaset täyttävät kahden päivän päästä 3 viikkoa, aika menee nopeasti!  Ja tämä aika minkä ne ovat meillä, on hyvin lyhyt. Neljän viikon ikäisinä me viedään ne niiden viralliselle kasvattajalle, joka luovuttaa poikaset omiin koteihinsa. Lukuun ottamatta siis yhtä tyttöä, joka jää meille. Wippee's hamsulan nettisivut löytyvät täältä

Sain päättää poikasten rekisterinimet. Oli hauskaa miettiä niitä! Päädyin ottamaan nimet Dr. Quinn (suom. Tohtori tuli kaupunkiin) sarjasta, jota me ollaan nyt katsottu kuudennetta tuotantokautta. Sarjassa on intiaaneja, ja päätin ottaa nimet heiltä. Osa on isossa roolissa kyseisessä sarjassa, osa hyvin pienessä sivuroolissa.

Wippee´s Cloud Dancing
normaali uros

Wippee´s Little Eagle
normaali naaras

Wippee´s Walk In The Night
normaali laikukas uros

Wippee´s No Harm Comes to Him
normaali laikukas uros

Wippee´s Snow Bird
normaali laikukas naaras

Poikasten kasvu ja kehitys on aivan ällistyttävän nopeaa. Mä olen tottunut koiriin ja kissoihin, ja nää hamsterit kasvaa tosi nopeasti niihin verrattuna. Ne ovat nyt jo pikkuhamsuja, jotka kaivaa tunneleita ja tekee hamsterijuttuja. Luonne-erot näkyy sen verran, että näistä poikasista ainut sellainen sinkoilija on tuo normaali tyttö. Kaikki muut ovat tosi helppoja käsiteltäviä. Mä en vielä tiedä kumpi tytöistä jää meille: normaalin kanssa saisi tehdä töitä jotta se kesyyntyy, ja se on aina palkitsevaa, se on myös väriltään nätimpi. Laikukas taas olisi valmiiksi helppo lemmikki...

Näistä kahdesta pitäisi osata valita omansa...

"Valitse minuuuuuut!!"
Laikukkaat poikaset erottaa toisistaan, koska laikut ovat erilaiset. Tytön laikut eivät ole rikkoutuneet, kuten pitäisi. Poikien laikut ovat tasaisemmat ja nätimmät. No Harm Comes to Him, eli kaikkein pienin poikanen, erottuu laikkuveljestään koon takia, ja hieman kapeamman peppulaikun vuoksi. Walk In The Nightilla on leveämpi laikku takana, ja sillä on myös silmien alla väriä. Normaalit poikaset ovat silmämääräisesti saman näköisiä ja saman kokoisia. Mutta kun hetken tarkkailee, niin tytön erottaa käytöksestä. Ja viimeistään sitten, kun yrittää ottaa sen käteen: se on sellainen saippuapala.
Porukka mökissä ilman kattoa
Mä olin etukäteen aivan varma, etten erota sukupuolia toisistaan, mutta kyllä ne erotti sittenkin. Tytöillä näkyi nisät selvästi silloin kahden viikon ikäisenä, ja edelleen ne näkyy. Välillä vaan tuli semmonen paniikki, että mihin ne nisät nyt katosi, kun kaikki tuollaisessa pikkuhamsterissa on tosi pientä! Ei ne helposti näkynyt, mutta näkyi kuitenkin :) Ja nyt ne erottaa jo muutenkin toisistaan.

Hamstereita käsitellään joka ilta, ja on tosi ihanaa pallotella noita pikkuisia <3 Varsinkin pojat on semmosia löllyköitä. :)

"Äiti tää on noloa." "Ei meitä tarvii hautoa!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti