keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Tuitun poikaset esittäytyvät!

Tuitun ja Martin rakkauslapset täyttivät tänään kaksi viikkoa, mikä tarkoittaa, että ne otettiin ekan kerran käsittelyyn! Poikasia on viisi: yksi normaalin värinen naaras, yksi normaali uros, yksi laikukas naaras ja kaksi laikukasta urosta.
Vipinää!
Osa poikasista tuli ensimmäisen kerran esiin reilun viikon iässä, ja muutamassa päivässä kehitys on ollut huimaa! Nyt ne jo viipottavat pitkin dunaa ja kiipeilevät!! Ja kahden viikon päästä ne ovat sukukypsiä, kolmen viikon päästä luovutusikäisiä... Toki ne ovat edelleen aivan minimaalia, kuten kuvista näette.

Hamsterin poikaset ovat helppohoitoisia, Tuittu hoitaa ne pääasiassa itse. Näiden kahden ensimmäisen viikon aikana mun ei ole tarvinnut mitään muuta, kuin huolehtia ruokinnasta. Poikasilla on jatkuvasti mössömäistä tuoreruokaa tarjolla, sitä vaihdetaan siis usein. Muuta ei ole tarvinnut tai oikeastaan edes saanut tehdä, vaan pesärauha piti antaa. Nyt poikasia voi alkaa käsittelemään! :) Oi että, tätä on odotettu. Ihan mieletöntä pitää noin pientä eläintä kädessä <3 Mun oman hamsterin omaa poikasta! Käsittämätöntä. Toinen naaraista jää meille Tuitun seuraksi, ja mä saan seurata sen elämää pienestä karvattomasta rääpäleestä aikuiseksi asti :) Se on ensimmäinen meidän lemmikki, joka on meillä ihan koko elämänsä ajan. Tällä hetkellä luulen, että meille jää tuo normaali naaras, mutta lopullisen päätöksen teen sitten, kun tyttöjen luonteet tulevat esiin.

Tuittu on saanut monta raskausgrammaa, mikä on ihan hyvä juttu, koska se oli aika pieni ennen poikasia. Siitä ei kyllä yhtään huomaa, että se on imettänyt viittä vikkelää kersaa ja paimentaa niitä päivin ja öin. Tuittu on hyvä emo <3

Laikukas poika, isompi

Laikukas poika, pienempi
Laikukas tyttö
Normaali poika
Normaali tyttö
Näiden hamstereiden virallinen kasvattaja, Wippee´s hamsulan omistaja, antaa mun päättää poikasten rekisterinimet, mikä on ihan huippua! En yhtään vielä tiedä mitä niistä tulee. Meille jäävälle tytölle on kyllä kutsumanimi jo tiedossa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti