sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Kettutyttö ja sen ystävät

Moi, mä oon Karo!

Mun elämääni kuuluu aviomieheni ja meidän nelijalkaiset ystävämme, jotka näyttelevät päärooleja tässä blogissa. Vielä muutama kuukausi sitten kuvittelin, että tämä blogi tulee kertomaan shiboistani (japanilainen kippurahäntärotu) Norista & Namista. Ja tavallaan se kertookin. Huolimatta siitä, että tästä kaksikosta meidän luonamme asuu enää Nori; 11-vuotias vanha rouva, viisaista viisain. Jos sanasta "uskollinen" piirrettäisiin sanakirjakuva, niin siinä pitäisi olla Nori (FI MVA Headstyle Columba). Namia kuvaavaa sanaa ei taida edes olla. Se olis joku ilon, riemun, hymyilyn ja positiivisuuden multihuipuntuma. Tasan kuukausi sitten, 6.3.2014, Nami muutti viereltäni sydämeeni. En aio aloittaa tätä blogia silmät vuotaen, joten Namin muistokirjoitus tulee sitten kun sen aika on. Mä laitan tähän vaan Namin (FI MVA Natural Nami-Nami) söpökuvan.


Nori on meidän ainut koira tällä hetkellä. Sen lisäksi meillä on aina yksi tai kaksi dunallista venäjänkääpiöhamsteri roborovskeja. Tällä hetkellä meillä asuu Tuittu, joka jäi ilman lajitoveria kolmisen kuukautta sitten. Tuitulle tuli eilen poikaystävä Martti kylään ja toiveena on, että Tuittu saisi poikueesta tyttären seurakseen. Tältä näyttää Tuittu (Goldilock´s Androgum):


Hamstereista ei ole Norille seuraa (se ei ole kiinnostunut niistä ollenkaan), ja se on vähän yksinäinen. Nori on sopeutunut melko hyvin Namin poismenoon, mutta kyllä se seuraa kaipaa. Toista koiraa meille ei ole tulossa lähiaikoina, mutta uudenlainen tulokas on kylläkin saapumassa. Meille muuttaa vajaan kuukauden kuluttua perheemme ensimmäinen oma kissa, nimeltään Inu. Inu on rodultaan somali. Tämä blogi tulee vapun jälkeen täyttymään kissajutuista! Inusta tuskin tulee tylsähköä sohvatyynyä, vaan aktiivinen ja elämässämme hyvin mukana oleva komea kolli. Me kävimme Inua tapaamassa pari viikkoa sitten, sen ollessa 7-viikkoinen hurmuri. En millään malttaisi odottaa, että saamme tuon kaverin omaan kotiin!


Olen 22-vuotias, valmistuin juuri viittomakielen ohjaajaksi. Tällä hetkellä etsin töitä, eikä tulevaisuus ole tällä osa-alueella ollenkaan vielä selvillä, mutta kaikki aikanaan. Me asumme Kuopiossa. Kotimme on 36 neliön yksiö, rivitalon päätyasunto. Jossain vaiheessa voin tehdä oman postauksen aiheesta, kuinka kaksi aikuista ihmistä mahtuu lemmikkien kanssa näin asumaan. Vastaushan tähän on: oikein hyvin. :) Kai me tästä joskus isompaan asuntoon muutetaan, mutta juuri nyt siihen ei ole mitään tarvetta, eikä edes halua.

Blogini nimi on suoraan oma kennelnimeni. Kitsune No -shiboja on saatu maailmaan vasta yksi pentue. Kasvatukseni tyssäsi ja jäi monen vuoden tauolle, kun Nami sairastui, enkä nähnyt järkeväksi jatkaa kasvatusta tällä suvulla. Kitsune no on japania, ja tarkoittaa "Ketun". Tykkään ketuista. Noin lyhyesti sanottuna. Uusia "ketunpentuja" meille ei tule, ennen kun talossamme tassuttelee jalostuskelpoinen shiba, ja siihen menee vielä vuosia. Kettuteema sopii silti hyvin myös blogiini: shibat ovat aikamoisen kettumaisia, ja myös somali kissojen ulkonäkö on ketuhtava.

Tämä on täysin esittelypostaus, enkä kirjoita tänään muuta. Lyhyesti kuittaan mitä tehtiin eilen: oltiin hamsterinäyttelyssä Jyväskylässä. Tuitulle ei tullut erityistä menestystä, mutta kiva päivä oli! Kävimme myös kylässä Namin pojan Hiron luona, ja näimme Namin toisen pojan Samun, joka on tällä hetkellä vanhemmillani hoidossa. Vanhemmillani ei ole omaa koiraa, ja he mielellään hoitavat toisten koiria. Pari viikkoa sitten me kävimme moikkaamassa Inua, ja samalla reissulla yövyimme Namin tyttären Umin omistajien luona. Olen tosi iloinen siitä, että sain nähdä kaikki Namin pennut parin viikon sisällä. Samu, Hiro ja Umi ovat nyt 5,5-vuotiaita. Tänään me ollaan oltu lähinnä kotona. Aamulla käytiin ehtoolliskokouksessa Kuopion Vapaaseurakunnalla, joka on meidän kotiseurakuntamme ollut viime syksystä saakka. Päivälenkillä käytiin keräämässä  pari muovipussillista roskia lähitien varrelta, ne ei lopu millään.

Tällainen lauma meillä on! Tervetuloa seuraamaan meidän elämäämme ja ajatuksiani. :)

On meillä muuten kotisivutkin. Niiden päivittäminen on "vähän jäänyt", mutta saa niitäkin käydä katsomassa: http://www.freewebs.com/noriandnami/

t. Karo

3 kommenttia:

  1. Tänne tulee varmasti mielenkiintoista tarinaa kissanpennun elämästä :)

    VastaaPoista
  2. Oioi, onnea tulevasta pennusta! :) Jään suurella mielenkiinnolla odottamaan kissanpentupostauksia, somali olisi tulossa meillekin jossain vaiheessa elämää :)

    VastaaPoista
  3. Kiitoksia! :) Olen jo nyt tosi tyytyväinen rotuvalintaamme, vielä kun saisi pikkumiehen kotiin <3

    VastaaPoista